Antifouling Aanbrengen

Antifouling is een onderwaterverf dat u schip beschermd. Antifouling aanbrengen is belangrijk! Onze experts bij Kortsmit Watersport hebben veel kennis van antifouling en onderwater verven. Wij maken gebruik van vele gerenommeerde merken zoals: Epifanes, Hempel, De IJssel International, Sikkens etc. Voor ieder vaarwater bestaat er wel een uitgelezen product. Zeg maar gedag tegen de microscopische organismes, plantjes en slijmlagen op het onderwaterschip. Kortsmit Watersport helpt je hierbij.

COMPLETE SERVICE

Antifouling aanbrengen | Hoe werkt het?

  • Het inspecteren van de romp
  • Indien nodig schoonmaken
  • Besluit aanpak en materialen

VOORBEREIDING

Antifouling aanbrengen | Voorbereiding

  • Aftekenen
  • Reinigen hogedrukspuit
  • Plamuren of/en schuren

AFWERKEN

Antifouling Aanbrengen | Afwerken

  • Ontvetten
  • Schilderen
  • Drogen
Benieuwd naar onze services voor antifouling aanbrengen? Antifouling is een onderwaterverf dat u schip beschermd tegen aangroei.
Een minuscule laag met aangroei? halen wij eraf met een krachtige hogedrukspuit.
Zit er een dikke laag met aangroei op? Schoonmaken en schuren zal de mooiste resultaten opleveren.
Als uw boot het vaarseizoen in het water ligt ontstaat er aangroei, waardoor de boot tot wel vier kilometer per uur langzamer gaat varen.

ANTIFOULING AANBRENGEN | WAT IS ANTIFOULING EN WAARVOOR DIENT HET?

Alles wat in het water ligt krijgt te maken met de aangroei van kleine organismen, mosselen en algen. Deze kleine organismen hechten zich aan de romp van het schip. Een paar van deze organismen kunnen geen kwaad maar samen vormen deze organismen een enorme massa. Dit zorgt ervoor dat je boot zwaarder wordt wat weer zorgt voor nadelige vaarprestaties. Ook wordt de boot langzamer omdat de romp minder glad is. Uiteindelijk bladdert je beschermlaag af en kan het polyester aangetast worden. Zorg er dus voor dat je boot goed geconserveerd blijft.

KENMERKEN VAN ONZE SERVICE ZIJN:

inschatting

Voordat we beginnen geven we onze klanten een inschatting van de kosten.

inspectie

Als de boot bij Kortsmit Watersport in de loods komt inspecteren we of de inschatting just is

Uitvoering

Continually promote empowered resources for professional manufactured products.

AANBRENGEN ANTIFOULING | VIDEO'S OVER HET PROCESS

Het seizoen staat weer op het punt om te beginnen. Dat wil zeggen dat booteigenaren weer belangrijk onderhoud moeten uitvoeren voordat ze het schip te water laten. Hiervan is Antifouling een belangrijk onderdeel. Je boot heeft het namelijk zwaar te verduren gehad tijdens het vaarseizoen. Het is belangrijk om het gedeelte van de boot onder de waterlijn te beschermen. Dit kan je realiseren met antifouling. Maar welke antifouling moet je kopen? Kortsmit Watersport heeft verschillende soorten antifouling. Onze experts helpen je graag verder.

AANBRENGEN VAN ANTIFOULING

VERKOOPADVISEUR KOK WATERSPORT OVER ANTIFOULING

Dit is Kortsmit Watersport, het snelst groeiende watersportbedrijf in Lage Zwaluwe. effectief en kwaliteit werk | Laat je boot er weer als nieuw uitzien

Onze klanten geven ons 5 sterren. Goede service en persoonlijk advies. Kortsmit Watersport heeft wat je nodig hebt.

Antifouling aanbrengen | Hoe werkt het? Wat doet het?

De werking van antifouling is heel simpel. Het voorkomt dat er aangroei ontstaat op de romp van je boot. Het is een speciale verf wat gemengd is met o.a. biociden, koper, nikkel, titanium, chloorrubber en aangroeiwerende middelen zijn toegevoegd. Met een unieke mix voorkomen deze middelen aangroei totdat de werking stopt.

ANTIFOULING AANBRENGEN | VOOR

Antifouling Aanbrengen

ANTIFOULING AANBRENGEN | PRIMER

Antifouling Aanbrengen Na

Antifouling aanbrengen | Verschillende soorten & toepassingen

Wat is Antifouling? Antifouling aanbrengen kan met verschillende soorten. Het is een speciale verf waarin o.a. biociden, koper, nikkel, magnesium, chloorrubber en andere aangroeiwerende middelen zitten. Deze middelen zorgen er samen voor dat er geen aangroei ontstaat. Er zijn verschillende soorten antifouling namelijk harde, zachte en antifouling op teflon basis. Antifouling werkt een aantal jaar voordat het moet worden vernieuwd dus er komt ook een steeds dikkere verflaag overheen. Na een aantal jaren moet deze verflaag worden verwijderd.

Een boot die langer dan 3 weken per seizoen aaneengesloten in het water blijft liggen heeft een bescherming nodig. De gelcoat ( de kleurlaag van het polyester) is op moleculair niveau niet dampdicht. Dat wil zeggen dat watermoleculen door de “poreuze” gelcoatlaag heen kunnen dringen en in het laminaat komen.

Als er in het laminaat, door bijvoorbeeld een snel bouwproces, oplosmiddelen zijn opgesloten gaat het watermolecuul met dit oplosmiddel een verbinding aan waardoor een groter molecuul ontstaat die niet meer door de “poreuze” gelcoat terug naar buiten kan. De gelcoat werkt dan als een soort membraam. Er ontstaat een blaas die de gelcoat naar buiten, en uiteindelijk stuk, drukt. Dit is het begin van het de-laminatie proces van polyester (Osmose).

Om dit te voorkomen bestaan er twee varianten van het antifoulingsysteem

1e Variant:

Rubber Primer (primocon): Deze anti-corrosieve een-component chloorrubber primer is een hoogst (60%) waterdicht product ontwikkeld voor ondergedompelde oppervlakken. Het is een ideale isolator voor oude, onbekende aangroeiwerende producten vóór de toepassing van nieuwe antifouling. Het zorgt voor een high-build en creëert een echt "barrière-effect" tussen het water en het behandelde oppervlak. Deze is dus niet 100% waterdicht en word meer gebruikt bij het overschilderen van ouwe antifouling lagen, maar deze methode kan ook gebruikt worden voor een nieuw antifoulingsysteem daar waar voorheen geen antifouling gebruikt is bij boten die vaak getrailerd worden.

2e Variant:

Epoxy Primer: is een 2-componenten high-build behandeling die polyester een gedegen bescherming biedt tegen osmose. Deze primer is sneldrogend, gemakkelijk te verwerken en biedt een goede hechtlaag voor alle antifoulings. Het bestaat voor 80% uit vaste stof en is oplosmiddelvrij. Er kunnen dus geen schadelijke oplosmiddelen in de romp trekken die alsnog blaasjes veroorzaken. Dit middel garandeert een volledige afsluiting van het polyester.

Antifouling kan niet rechtstreeks op het polyester aangebracht worden. Hier zal een van deze varianten voor gebruikt moeten worden. Het onderwaterschip wordt geheel geschuurd en ontvet. De waterlijn wordt afgeplakt waarna een laag hechtprimer aangebracht kan worden. Hierop kan de antifouling aangebracht worden. Bij een nieuw systeem (één component) wordt er 1 of 2 lagen primer en 2 lagen antifouling aangebracht. Bij dit systeem bestaat het onderhoud, bij normaal gebruik, uit 1 maal per seizoen het onderwaterschip afspuiten en schoonmaken en een nieuwe laag antifouling aanbrengen.

Bij het osmose preventiesysteem is het belangrijk dat de gelcoat of polyester romp dampdicht wordt gecoat. Dit wordt bewerkstelligd door 300Mu (micrometer) epoxyprimer aan te brengen, dit zijn ongeveer 3 a 4 lagen primer en af te werken met 2 lagen antifouling. Het onderhoud blijft, bij normaal gebruik, 1 maal per seizoen schoonmaken en een nieuwe laag antifouling aanbrengen.

Antifouling aanbrengen | Antifouling boot | Antifouling Service | Antifouling Polyester Boot
TOP