WINTERSTALLING BOOT - OPTIES BIJ KORTSMIT WATERSPORT

Op ons grote terrein biedt Kortsmit Waterport elke winter onderdak aan jachten in de vorm van winterstalling. Je kan bij ons je jacht op ons afgesloten buitenterrein stallen. Bovendien hebben we overdekte stallings opties. Boek nu je winterstalling boot. Je zeil- of motorjacht staat bij ons veilig en droog.

WINTERSTALLING BOOT BIJ KORTSMIT WATERSPORT, KWALITEIT EN GOED ADVIES, WE HELPEN ONZE KLANTEN

Een van de snelst groeiende watersportbedrijven in Lage Zwaluwe, onze klanten geven ons een 5 sterren rating.

WINTERSTALLING BOOT BIJ KORTSMIT WATERSPORT - VERSCHILLENDE MOGELIJKHEDEN OP AANVRAAG

Winterstalling Boot Lage ZwalueWinterstalling Boot Lage Zwalue
Onze winterstallingscapaciteit bedraagt ongeveer 50 schepen op het afgesloten buitenterrein en 15 schepen in de botenloods.

RESERVEREN

In de herfst en winter kan het er druk zijn met onderhoud en stalling. Wij adviseren u tijdig te reserveren om zeker te zijn van een plaats.
Kortsmit Watersport voert zelf ook onderhoud uit aan schepen. Wees slim en laat deze handelingen verrichten tijdens de winterperiode.
De winter is een zware periode voor iedere boot. Door je boot en de systemen aan boord winterklaar te maken, beperk je mogelijke schade tot een minimum. Kortsmit Waterport helpt hierbij

VERSCHILLENDE NIVEAU'S VAN DIENSTVERLENING VOOR DE WINTERSTALLING

Het winterklaar maken begint bij jezelf. Het zorgvuldig nalopen van een checklist kan een hoop werk bespraren in het voorjaar. Bekijk hier wat er moet gebeuren voordat je boot winterklaar is.

Advies zoetwatertank winterklaar maken

Maak de zoetwatertanks leeg

Wanneer de winter er aan komt is het een goed iedee om de watertanks leeg te laten lopen. Op deze manier krijg je geen schade door de vorst. Let op, gebruik geen antivries aangezien je er veel van nodig hebt. 

De de tanks moeten in het voorjaar toch worden schoongemaakt. Let ook goed op dat de tank nooit helemaal leeg is. aangezien het aanzuigstuk een stukje van de bodem kan zitten. 

Gebruik de schoonmaak opening om de tank leeg en schoon te maken.  Pomp daarna het laatste beetje water met een spons of handpompje uit de tank. Dit is ook een goed moment om de binnenkant van de tank schoon te maken met een lichte chlooroplossing.

Advies Waterslangen

Waterslangen laten leeglopen

Door de kou kunnen leidingen kapot vriezen. Daarom is het verstandig om deze leeg te laten lopen en na te spoelen met antivries. Met deze methode kan het restwater in hoeken en gaten niet bevriezen.

Kijk uit met de boiler (als je boot een warmwatersysteem heeft). Door de invoerslang van de boiler los te koppelen en tijdelijk aan te sluiten op de uitgaande slang, komt de antivries ook in uw warmwaterleidingen. Opmerking: wanneer je boot een eenvoudig watersysteem heeft, is leeg laten lopen (zonder de antivries behandeling) normaliter voldoende. Het is erg belangrijk dat er geen water blijft staan in de pompen. Controleer lage stukken van de slangen.

Advies Waterpomp

Laat het reservoir van de waterpomp leeglopen

Om de waterpomp en het reservoir te beschermen moeten we de waterpomp leeg laten lopen. Antivries heeft niet veel effect want water stroomt niet makkelijk het reservoir van de waterpomp in. Het werkt ongeveer als water in een volle jerrycan gieten. Als het reservoir niet vanzelf leegloopt, wanneer je de slangen ontkoppelt, pomp dan lucht door het T-vormige verbindingsstuk. Je kan ook de tank leegschudden.

Advies Accu's

Kijk uit wanneer je met stroom werkt. Gebruik adequate persoonlijke beschermingsmiddelen zoals beschermde kleding.

Wanneer natte accu’s ontladen kan de elektrolyt veranderen in water. Vervolgens kan dit weer bevriezen.  De accu zorgt in de winter veruit voor de meeste problemen, probeer deze dus te sparen.

De ontlading van de accu gaat sneller bij koude temperaturen. Ons advies is om accu's tijdens de winter uit de boot te halen en op een warme plek aan het stroom te leggen totdat ze opgeladen zijn. Maak de accupunten goed schoon en droog om ontlading te voorkomen. We laden accu's uit de boot een keer per maand op. 

Wanneer de accu’s aan boord blijven omdat ze te zwaar zijn om te verwijderen, moeten ze gedurende de hele periode netjes geladen worden. Hiervoor hebben we ook een oplossing. We hebben kabels, elektriciteit en opladers met  ‘float’ fase functies.

Advies Motor Winterklaar Maken

Voor de winterperiode is het belangrijk om de boot vorstbestendig te maken. Hierover moet niet te licht gedacht worden aangezien je forse schade aan je moter kunt oplopen als de juiste handelingen niet worden verricht. Onder een korte samenvatten van water er moet gebeuren. 

1. De waterinlaat moet worden afgesloten

2. Wierfilters moeten worden opengezet

3. Antivries moet in deze filters worden gegoten

5. De afsluiters moeten worden open / dicht gedaan, zodat er antivries in de kogel en afsluiter komt

Voor meer advies neem contact met ons op

PLANNEN & STRATEGIE

Inrichten en gebruiken van infrastructuur met een-op-een expertise. Strategische aanpak met stallen, in en uitruimen

Ontwerpen & ontwikkelen

Nieuwe ontwerpen van bestaande en nieuwe technieken van opslag. We ontwikkelen methodes van opslag. Innovatie bij Kortsmit Watersport

Testen & Afleveren

Moedig voortdurend gemachtigde middelen voor professionele vervaardigde producten aan
WINTERSTALLING BOOT • WINTERSTALLING JACHT • WINTERKLAAR MAKEN • WINTER ONDERHOUD • WINTERSTALLING BOOT BINNEN • WINTERSTALLING BOOT LAGE ZWALUWE
TOP